SELAMAT DATANG KE DINKARTUN BLOGSPOT BRUNEI CARICATURE ARTIST

HI,Selamat datang ke blogspot DINKARTUN yang menyediakan perkhidmatan melukis karikatur secara online hasil karya saya sendiri..( DIN ).Kepada awda diluar sana yang meminati gaya lukisan karikatur hasil sentuhan kreatif orang kitani BRUNEI,ngamtah ni blog yang biskita lawati ani.Lukisan karikatur memang sesuai untuk dijadikan hadiah harijadi,koleksi peribadi,ucapan tahniah,sambutan hari guru,pengantin baru,buat yang tersayang,sambutan ulang tahun dan banyak lagi yang awda inginkan.

Dengan harga serendah B$ 6.00,awda akan mendapat lukisan karikatur awda dengan aksi,gaya,pakaian dan mesej tambahan mengikut kehendak awda.

Sebarang pertanyaan,jangan segan menghantar EMAIL ( dinkartun@hotmail.com ) / INBOX FACEBOOK / WHATSAPP / SMS / HUBUNGI saya ditalian 8161780 ( DIN ).

Khamis, Oktober 28, 2010

Ahad, Oktober 24, 2010

Sabtu, Jun 26, 2010

punkrocker

caricature as punkrocker ni just for fun ja.photo wajah sebenarnya nada plng berambut terpacak camni,tapi my client mau dlukis ngan image punkrocker ani ngan rambut terpacak,so aku lukis sajalah..ngan photo sebenarnya berambut panjang mnutupi kepalanya trpaksalah aku bayangkan camna his head shape kalaunya botak hanya berambut sbalah atas saja,last2 camnilah hasilnya..ehe :)

Khamis, April 22, 2010

caricature untuk cikgu tersayang

email from my client :-
Bajunya ikut saja mcm dalam gambar and seluarnya warna grey :) His pose, Can you make him carrying a box full of novels? That's it :) Thank you so much!

Rabu, Mac 31, 2010

single caricature in colour

email from my client :-
"For the picture with the cat, I would like the body to be a normal body but holding a syringe and on the head ada headphones.
For picture of I holding the canon camera I would like the body to be normal but holding a 7D SLR camera.
For picture of the guys, draw the guy in blue in the middle with a body of Jack Skellington (Nightmare before Christmasmovie)
for the boy in blue in a yellow shirt, give his body like CJ 7 and don't forget the pole on the head..
Thnx.."


tempahan karikatur yang ani ada 4 keping yang banarnya,berlainan orang dan berlainan tema.aku pilih satu ja untuk blogspotku ani..anyway thanks to rakie :)

fishing couple

dengan hobinya yang minat memancing,dijadikan ilham untuk aksi lukisan karikaturnya..ehe..aku melukis saja mengikut lakaran idea yang diterangkannya,alhamdulillah semuanya berjalan lancar,and he like it :)


birthday caricature

email from my client :-
"aku mau the pic atu berlari and kalau dpt time belari atu aku bwa cake and menguyung that girl yg you seen the pic already.."


couple caricature

email from my client :-
"As'salamualikum bro,

Kn minta buatkan katun gmbr ku? hehe...
Wording: Happy 1st anniversary Shayunk~
backgound mcm dlm gmbar..
position lebih kurang mcm dlm gmbr jua hehe
Utk bju, pakai kn ja bju adidas, kasut adidas suar adidas k hehe.."

client's response via email :-
"haha rugged bro...mmg talented lah bro...bh mun aku free ada ku send lgi gmbr k...kn minta buatkn lgi 1,tQ bro...ur da'best!"

ladybugs caricature

email from my client :-
"Assalamualaikum Din,
Hi, I'm interested in your lukisan karikatur...nice! Yatah kan menempah one yang be-colour for me . Kalau boleh wajah saya atu berbadankan macam style ladybug seperti gambar yang saya attached di sini...of course dengan muka senyum lah . Background keliling I prefer white sementara border sekeliling mesti ada warna merah and something to do with Math since I'm a Math teacher. Posisi duduk pun boleh, berdiri pun boleh asal quite funny a bit and at the same time sopan usulnya and kasutnya betumit tinggi sedikit untuk menambahkan keayuannya hehe.

Hope to hear from you soon.

Terima kasih."

client's response via email :-
"Hi Din, thanks for the wonderful caricature drawing I love it!
Thanks once again. Insya Allah, I might order few more in the future.

Wassalam"

couple caricature

email from my client :-
"da theme dat i want is...hmmm...kmi dua dalam keta bmw m3 (or any car) and da guy pgang hp iphone...is dat possible..btw if u can also include wording...if nda muat, nda apala: "happy 1st anniversary"...thanks din.."

client's response via email :-
"yupz i reli lyk it...ehehehe tnx ah...nxt tym lagi..."

hadiah harijadi untuk seorang ayah

email from my client :-
"Salam Din,

See attached.

So description nya as follow;

1. Character masa atu sibuk membuat cutting arah pokok bonsai nya.
2. Bonsai nya biar paras pinggang character atu.
3. Ditangan nya ada pegang gunting pakai mentrim bonsai atu.
4. Heading paper atu,
"Happy 55th Birthday to our Dad, May God bless you always!!! Thank you for everything.."
5. Background gambar biar banyak bonsai atau bunga2 lain seolah2 ia di taman kecil.
6. Baju nya pandai2 kita.
7. Seluar nya seluar pendek."

drawing ani aku siapkan kurang dari 3 jam,dari sketch hinggalah proses mengalernya..my client urgently needs the drawing,ehe..thats the challenge.Udahnya siap,terus saja aku mengirimnya melalui emel,alhamdulillah he like my drawing :)

kiutnyee akuu..

mau dilukis dengan gaya godfather.so aku lukislah as he wish..untuk pengetahuan gaya godfather memang serius,tetapi oleh kerana aku melukis kartun yang memerlukan kelucuan dalam sebuah lukisan,so aku melukis karikaturnya dengan gaya yang kiut gitu..ehe..n alhamdulillah my client like it :)


from one of the final fantasy character

yuna final fantasy,so ive to google how yuna look like uh..ehe..bukan nda tau,cuma nda ingat macammana yuna punya outfit atu,kalau aku melukis mengikut imaginasiku lain plang jadinya karang..ehe..My client mau bodynya macam yuna final fantasy,so aku mesti melukis as she wish.The result she like it :)


caricature dari peminat slash

lukisan karikatur A4 size hitam dan putih dari peminat guitarist slash.Photonya dikirim melalui MMS ketalian handphone saya,dan hanya melalui live chat msn ia menerangkan secara detail tentang lukisan karikaturnya nanti.Slash ex guitarist Guns n Roses dengan gitar les paul,marshall amplifier,the hat dan dengan style rambutnya yang kerebo.